Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierenopvang Flappus vangt 35 verwaarloosde cavia’s op

Zwolle – Gisteren is er een groep van 35 cavia’s met spoed naar Dierenopvang Flappus gebracht. Zij zijn weggehaald bij de vorige eigenaar, die allesbehalve goed voor hen zorgde. De cavia’s liepen allemaal door elkaar heen, het is dan ook geen verrassing dat vrijwel alle zeugjes zwanger zijn. De arme dieren zijn sterk vermagerd en zitten onder de abcessen en bijtwonden. Ontzettend pijnlijk en bovendien zo onnodig, want deze ellende had voorkomen kunnen worden als zij op een juiste, diervriendelijke manier waren gehouden. De vorige eigenaar heeft de cavia’s niet alleen verwaarloosd, maar ook mishandeld.

Gelukkig zijn de cavia’s nu veilig in de opvang, maar ze hebben nog een lange weg te gaan. Dierenopvang Flappus gaat er alles aan doen om ieder van hen er mentaal en fysiek bovenop te helpen. Een comfortabel verblijf en rustige omgeving, het juiste voer om aan te sterken, medische behandelingen, kraamverblijven waarin de zwangere zeugjes kunnen bevallen en hun baby’s laten opgroeien. Er zijn voldoende hokken in de opvang om alle cavia’s te kunnen huisvesten. Wel kunnen ze altijd bodembedekking, voer en vooral groenten gebruiken/ Dit gaat er in rap tempo doorheen in de opvang. Naast de nieuw binnengebrachte groep hebben ze namelijk nóg 120 cavia’s die wachten op een goed thuis.

Een tweede kans

Dus bent u op zoek naar een lief maatje voor uw alleenstaande cavia? Of heeft u al een groepje dat u wilt uitbreiden? Misschien gaat u voor het eerst cavia’s houden en zoekt u een leuk koppel? Denk dan aan alle cavia’s in deze opvang die ontzettend verlangen naar een tweede kans! Vanwege de enorme drukte staan lang niet alle opvangcavia’s op de website, maar u kunt altijd een chatbericht of e-mail sturen voor meer informatie.

Een deel van de verwaarloosde cavia’s © Stichting Flappus

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button