Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierenopvang Flappus heeft eindelijk nieuw onderkomen op de Hessenpoort

Zwolle – De dierenopvang stichting Flappus gaat verhuizen naar een nieuw adres. Vanaf 18 januari is de organisatie te vinden aan de Nieuwleuserdijk 37 op de Hessenpoort. Met de ingebruikname van deze nieuwe locatie komt een einde aan een periode waarin de stichting geen onderkomen had.

Stichting Flappus vangt dieren op van mensen die om wat voor reden dan ook niet meer voor uw huisdier kunnen zorgen. Allerlei soorten dieren, met uitzondering van honden en katten. Die worden opgevangen door het dierenasiel in Zwolle. Maar stichting Flappus had een groot probleem. Sinds mei 2018 was ze dakloos.

Jarenlang verzorgde Flappus’ oprichter Carl Withaar, de opvang vanuit twee woonhuizen in de Aa-Landen. Omdat de huizen te klein werden ging hij op zoek naar een nieuw adres. De keuze viel op een boerderij die werd aangekocht. Maar toen begonnen de problemen. De omwonenden maakten met succes bezwaar en de nieuwe locatie ging niet door. Ondertussen kon Flappus niet meer terug naar de woonhuizen en werd ze dus dakloos. De dieren werden overgebracht naar drie tijdelijke noodlocaties in Heerde en Zwolle.

Foto’s © Peter Denekamp

Met de aankoop van de nieuwe boerderij komt een einde aan een moeilijke periode: “Geweldig nieuws”, aldus Withaar. “Door de ruimere en betere verblijven kunnen de opvangdieren bijkomen in een rustige en stressvrije omgeving. In het nieuwe gebouw hebben we onder meer kattenkamers, kattenkennels, konijnenhokken, volières, terraria, papegaaienkooien, een dierenartsruimte en een quarantaineruimte.”

Het nieuwe onderkomen biedt niet alleen plek aan huisdieren maar ook aan wilde dieren in nood. “Wilde dieren hebben verblijven nodig die donker en rustig zijn”, aldus Withaar. De opvang heeft dan ook ruimere verblijven, zodat de dieren in alle rust kunnen bijkomen en herstellen. “Deze verblijven moeten ook een ruime uitloopren bevatten zodat de dieren kunnen verwilderen. Op die manier kunnen wilde konijnen, hazen, eekhoorns, vogels en ander wild aansterken totdat ze weer worden uitgezet in de natuur.”

Om alles in te richten heeft de stichting nog wel wat geld nodig. Daarom gaan ze binnenkort met collectebussen op stap.

Gerelateerde artikelen

Back to top button