Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierendag bij Dierenasiel Zwolle

'Het mooiste kado is een eigen huis'

Zwolle – Vandaag is het dierendag. Dit geldt natuurlijk ook voor de dieren in Dierenasiel Zwolle. RTV Focus ging langs om te kijken of de dieren ook extra verwend worden op deze feestelijke dag.

Geen extra traktatie

“De dieren krijgen geen extra traktatie. Ze doen het, het beste op een goed uitgebalanceerd dieet” aldus Geesje van den Berg waarnemend bedrijfsleider van dierenasiel Zwolle. Op de vraag of de dieren vandaag niets lekkers krijgen antwoord ze ontkennend. “Ze krijgen elke dag wat lekkers.” Dat is te zien, want in alle ruimtes staat een bak met brokken en schaaltjes met vlees.

Vrijwilligers

Het asiel is altijd blij met handdoeken, voer of een donatie voor de dieren. Vooral speciale dieetvoeding brengt de nodige kosten met zich mee. Het voer dat niet door het asiel zelf wordt gebruikt worden gedoneerd aan de dierenvoedselbank. De dierenvoedselbank levert spullen voor huisdieren zoals voedsel aan mensen die anders geen geld hebben hun huisdier te onderhouden. ” Het is een samenwerking waar ik trots op ben.”

Naast de vaste medewerkers  van het asiel is er een groot behoefte aan mensen die de dieren willen uitlaten en knuffelen. Het is wel hard werken want met zoveel dieren moet er ook veel worden schoongemaakt. Gelukkig is er wel tijd voor een kop koffie. Bovendien doe je de dieren er een groot plezier mee.

Een eigen huis

Bij interesse in een dier kun je kijken op de website van Dierenasiel Zwolle. Hier staat ook duidelijk beschreven welke karaktereigenschappen het dier heeft en waar eventueel rekening mee moet worden gehouden. Na het invullen van een formulier wordt door de medewerkers van het asiel gekeken of er een goede match is tussen de baas en het dier.

Want ondanks de vele liefde, aandacht en knuffels die de dieren van alle medewerkers, stagiaires en vrijwilligers krijgen is er maar één echt kado. Een eigen huis waarin ze de rest van hun leven kunnen blijven wonen.

 

Het mooiste kado is een eigen huisje Geesje van den Berg, waarnemend bedrijfsleider

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button