Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierenambulance bevrijdt duif uit auto-grill

Zwolle – Zaterdag vroeg in de ochtend heeft de Dierenambulance Zwolle een houtduif bevrijdt uit een grill van een auto.

De bestuurder was onderweg naar zijn werk toen plotseling een houtduif voor zijn auto kwam. De bestuurder hoorde een doffe knal en dacht gelijk dat hij de houtduif geraakt had.

Bij aankomst op zijn eindbestemming ging de bestuurder een kijkje nemen. Een houtduif was door zijn grill gegaan en zat achter tegen de radiator aan. De bestuurder heeft eerst zelf geprobeerd om de houtduif eruit te halen maar te vergeefs. Hij besloot om contact op te nemen met de Dierenambulance Zwolle. De ambulance- chauffeur is door de dierenambulance centralist op pad gestuurd om te helpen.

Bij aankomst heeft de ambulance- chauffeur geprobeerd om het dier voorzichtig achter de grill vandaan te halen. Helaas lukte dat niet. De enigste manier was om de bumper of de grill van de auto los te halen. Met behulp van een collega van zijn werk werd het voorste gedeelte verwijderd zodat de ambulance- chauffeur de duif kon pakken.

Eenmaal bevrijdt had de duif helaas zijn linkervleugel gebroken. De duif is over gebracht naar de dienstdoende dierenkliniek.

Duif%20in%20grill%2028-05-16

Gerelateerde artikelen

Back to top button