Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Diederik Boer keeperstrainer PEC Zwolle Voetbalacademie

Zwolle – Diederik Boer is de nieuwe keeperstrainer van de PEC Zwolle Voetbalacademie. Samen met Jacob Mulder gaat de 38-jarige voormalig doelman de keepers van de bovenbouw en Onder-15 trainen.

Boer hing deze zomer en na een imposante carrière de spreekwoordelijke handschoenen aan de wilgen. Hij verdedigde vanaf het seizoen 2002/2003 334 keer het Zwolse doel en wist in die periode onder andere de Jupiler League, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal te winnen. Ook stond hij binnen de lijnen tijdens het Europese debuut van de Blauwvingers in de Europa League tegen Sparta Praag. Vlak daarna stapte hij over naar Ajax. Namens de Amsterdammers speelde Boer 11 officiële wedstrijden en maakte hij de Europa League finale tegen Manchester United vanaf de bank mee. In de zomer van 2017 streek de doelman weer bij zijn PEC Zwolle neer.

Technisch manager Mike Willems: “Diederik is een kwaliteitsinjectie voor onze voetbalacademie. Doordat hij zestien jaar actief is geweest als professioneel doelman, weet hij als geen ander wat er bij dit vak komt kijken. Het is mooi dat hij zijn eigen ervaringen en vaardigheden nu kan overbrengen op onze talentvolle doelmannen uit de bovenbouw. Ook ben ik verheugd dat Diederik bij de verdere ontwikkeling van de club betrokken blijft, aangezien hij deel uitmaakt van het PEC Zwolle-DNA.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button