Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Deze week kunstwerken uit Netflix-serie ‘Our Planet’ in De Fundatie

Zwolle – Vanaf dinsdag worden bezoekers van Museum de Fundatie verrast met exclusieve beelden uit de Netflix-serie Our Planet tussen de bestaande collectie. In het museum hangen twee levensgrote afbeeldingen uit de natuurdocumentaire. Museum de Fundatie vraagt hiermee aandacht voor de meest waardevolle diersoorten en kwetsbare leefgebieden van onze planeet. De beelden zijn tot aanstaande zondag in het museum te zien.

Our Planet is een serie van de makers van Planet Earth die exclusief te zien is op Netflix. De serie bevat nog niet eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en hun leefgebieden. De achtdelige serie onthult tevens waarom de natuur voor ons allemaal zo belangrijk is en welke stappen moeten worden genomen om het te behouden.

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in vijftig landen over alle continenten van de wereld, met meer dan zeshonderd crewleden die meer dan vijfendertighonderd dagen filmden. De serie richt zich op de diversiteit van de leefgebieden in de wereld.

“Het project van Netflix viert de schoonheid van de aarde en maakt ons ook bewust van haar kwetsbaarheid. We zijn er trots op dat we de foto’s kunnen laten zien tussen werk uit onze eigen collectie,” aldus Ralph Keuning van Museum de Fundatie.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren