112 nieuwsData &, StatistiekNieuws uit ZwolleVoorpagina
Trending

Deze bekeuringen worden in Zwolle het meest uitgedeeld

Zwolle – Veruit de meeste bekeuringen die in Zwolle worden uitgedeeld zijn snelheidsbekeuringen. Het afgelopen jaar is de snelheidsbekeuring voor vier kilometer per uur te hard door de bebouwde kom rijden het meest uitgeschreven. Het is echter niet de bekeuring die in totaal het meeste geld opbrengt. Want voor vier kilometer per uur te hard rijden betaal je 27 euro. Door rood licht rijden is een stuk duurder, 240 euro. En die bekeuring werd vorig jaar bijna 4600 keer uitgeschreven, en leverde de overheid daarmee 1,1 miljoen euro vanuit Zwolle op.

Michel Brinkhuis

Data-analist voor RTV Focus Zwolle. Ook voor jouw bedrijf? Kijk op www.michelbrinkhuis.nl.

De top tien van meest uitgedeelde bekeuringen bestaat naast de ‘rood licht-bekeuring’ alleen maar uit bekeuringen voor te snel rijden binnen de bebouwde kom, tussen de 4 en 7 kilometer per uur overschrijding. Enkele duizenden bekeuringen werden uitgedeeld voor het foutparkeren. Ook kregen werden er meer dan zevenhonderd bekeuringen verstuurd door het CJIB voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Zijn het dan alleen de automobilisten die bekeurd worden? Op de Zwolse grachten varen ook immers aardig wat boten. Een aantal botenbezitters zijn het afgelopen jaar ook bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. Zo werden er vier bekeuringen uitgedeeld wegens te snel varen met een motorboot of schip.

399 Bekeuringen werden er uitgeschreven voor het fietsen zonder correct werkende verlichting. Dit valt allemaal op te maken uit cijfers die het KRO-NCRV programma Pointer publiceert op haar website. Je kunt meer over deze publicatie lezen op hun website.

Andere overtredingen

Naast verkeersovertredingen kun je natuurlijk ook bekeurd worden voor andere overtredingen. Zo werden er in het afgelopen jaar vijf bekeuringen uitgedeeld aan jongeren onder de 18 die alcohol bij zich hadden, en kregen vier mensen een bekeuring voor vissen terwijl ze geen toestemming daarvoor hadden.

Eén hondenbezitter werd afgelopen jaar bekeurd omdat deze zijn of haar hond binnen de bebouwde kom liet lopen terwijl deze niet was aangelijnd. Ook kreeg iemand een bekeuring vanwege het ‘op een openbare plaats’ inbrekerswerktuig bezitten of bij zich hebben. Ook werd er in Zwolle één persoon bekeurd vanwege het met het OV reizen met andermans vervoerbewijs.

Veroorzakers van zwerfvuil werden ook op de bon geslingerd: er zijn 18 bekeuringen uitgedeeld in het afgelopen jaar aan mensen die straatafval achterlieten in de openbare ruimte, zonder daarbij gebruik te maken van een prullenbak.

 

KRO-NCRV Pointer

Gerelateerde artikelen

Back to top button