LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Deltion studenten wassen auto’s voor Serious Request!

Van oliebollen bakken tot auto’s wassen en van een uur lang vingerhaken tot een schilderij veilen. De studenten van Deltion proberen op donderdag 18 december op allerlei manieren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. De campus is te klein voor de ongeveer 1000 studenten die actievoeren. Daarom zijn ze ook in verschillende Zwolse wijken en de Zwolse binnenstad te vinden.

Hands off our girls

3FM vraagt met de Serious Request editie 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button