Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Deltion overhandigt extra prijs aan cliënt met lef

Zwolle – Op 29 maart ontving Liesbeth Hendriks een extra prijs van Deltion: een naaimachine. Deze prijs hoort bij de Frion Lefprijs. Liesbeth sleepte eerder dit jaar 500 euro in de wacht voor de aanschaf van een naaimachine. Jurylid Gusta van de Zanden en collegedirecteur Welzijn & Gezondheid Deltion, zorgde ervoor dat Liesbeth de naaimachine kreeg van Deltion. De 500 euro kan de winnares nu besteden voor de aanschaf van materialen. En zij kan op de woonlocatie cliënten en begeleiders bijvoorbeeld helpen bij het maken en verstellen van kleding, gordijnen, enz.

Frion Lefprijs

Frion rijkt drie keer per jaar de Lefprijs uit aan cliënten, ouders/verwanten of vrijwilligers. Zij kunnen meedoen met een idee met lef, waar meerdere cliënten iets aan hebben, en geld of vragen om het goede idee uit te voeren. Daarbij moet het idee aansluiten bij de missie van Frion: je eigen leven leven, samen met Frion mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Liesbeths onderbouwing bij haar aanvraag: Als we een naaimachine op de groep hebben, kan ik andere cliënten helpen op de groep. En misschien ook wel op andere groepen. Dit is mijn kwaliteit en ik help graag anderen. Dit was reden voor de jury om de prijs toe te kennen.

Jury

De jury bestond uit cliënten en andere deskundigen: Thierry Weulink en Rudolf Rosingh (leden Centrale Cliëntenraad Frion), Marga Reuver (voorzitter Centrale Verwantenraad Frion), Gusta van der Zanden (collegedirecteur Welzijn & Gezondheid Deltion) en Ad Akkerman (ouder en voorzitter Raad van Toezicht Frion).

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button