Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Deltion lanceert Discover Box

Zwolle – Tijdens de 5-jarige jubileumeditie van Deltion Discover was het plan om groot uit te pakken. Maar helaas, zoals zoveel andere evenementen, kon ook dit niet doorgaan vanwege corona. Terwijl Deltion Discover ontzettend belangrijk is voor de 2e jaars vmbo leerlingen die aan de vooravond van hun profielkeuze staan. Maar verandering zorgt ook voor creatieve alternatieven; en zo ontstond de Deltion Discover box – Discover komt naar je toe dit najaar!

Deltion Discover box

In plaats van een fysieke evenement met ruim 1.800 leerlingen op de Deltion campus, is er een Deltion Discover Box ontwikkeld voor bijna 2.500 leerlingen! De bijna 100 boxen zijn deze week bij de deelnemende scholen bezorgd.

24 doe-activiteiten

In deze box zitten allerlei materialen om 24 doe-activiteiten in hun eigen klas te doen. De activiteiten zijn gericht op de verschillende keuzeprofielen, zoals Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Mobiliteit & Transport en Dienstverlening & Produceren. En dit jaar bestaan de activiteiten, gemaakt door verschillende onderwijsteams uit; Ontwerp je eigen kledingstukken, Shake een tropical mocktail, hartslag tellen, Logistiek Kwartert, Bioplastic maken en veel meer! Maar ook het Zone.College biedt een activiteit aan; Macramé plantenhanger maken. De scholen kunnen dus op een zelfgekozen tijdstip de Deltion Discover Box in de klas gebruiken.

Aan de hand van deze doe-activiteiten maken de 2e jaars vmbo leerlingen kennis met diverse beroepen van hun interesse. Wat ze vervolgens helpt bij het maken van de juiste profiel- en toekomstkeuze!

Praktijkopdracht studenten Transport & Logistiek

Het uitdenken van zo’n alternatief project bevat niet de grootste uitdaging. De realisatie daarentegen wel. Dankzij de leraren en de studenten van de opleidingen van Transport & Logistiek, was dit project haalbaar. Zij zijn verantwoordelijk voor het hele logistieke project van A tot Z.

Zo kun je denken aan het ‘picken’ van materialen, het bestickeren, het inpakken, het dichttapen en het verzendklaar maken van de 100 dozen! Maar dat is niet alles, daarnaast zorgen de studenten van Transport & Logistiek ook voor de levering en afhandeling. Zo kun je denken aan het maken van een route, planning en de juiste taakverdeling!

Een mooi voorbeeld van onderwijs voor onderwijs en onderwijs door onderwijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button