Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Deltion College zet zich met regionale partners in voor kwetsbare doelgroepen op arbeidsmarkt

Zwolle – Momenteel kent onze arbeidsmarktregio diverse kwetsbare doelgroepen die niet beschikken over een startkwalificatie (een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 over hoger). Hierdoor hebben zij bijvoorbeeld een grotere kans op verlies van werk. En wanneer dat gebeurt, is de kans om nieuw werk te vinden kleiner. Om het perspectief op (passend) werk voor hen te vergroten zet het Deltion College zich, samen met haar partners UWV, RMC, Tiem, Landstede en diverse regionale werkgevers, in voor deze mensen. Dit doen zij met het nieuwe initiatief Praktijkleren dat op maandag 2 december officieel is gestart.

Het initiatief Praktijkleren biedt mensen zonder startkwalificatie de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de praktijk bij een regionale werkgever. Dit betreft een intensieve periode van werken en leren, waarbij deelnemers een deel van een mbo-opleiding volgen in de praktijk. De vaardigheden en competenties die daarbij horen komen tijdens het werken aan bod.

Zodra deelnemers deze vaardigheden en competenties onder de knie hebben, ontvangen zij een mbo-verklaring waarmee zij dit daadwerkelijk kunnen aantonen. Deze verklaring vergroot vervolgens het perspectief op (passend) werk. De eerste praktijkovereenkomsten tussen deelnemers en werkgevers werden afgelopen maandag getekend.

“Ik wil graag meer leren, zonder dat ik daar verschillende theoretische vakken voor moet volgen. Dit kan ik nu doen in praktijk. Door middel van een mbo-verklaring kan ik vervolgens bij een werkgever aantonen dat ik over bepaalde vaardigheden en competenties beschik. Dat is voor mij enorm belangrijk.”, aldus een van de deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button