Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Deltion College wederom gastheer voor Homeride

Het Deltion College in Zwolle is dit jaar wederom gastheer van de sponsorwielertocht HomeRide. De scholengemeenschap uit Zwolle stelt voor het derde achtereenvolgende jaar de locatie en faciliteiten beschikbaar voor de ruim achthonderd wielrenners die op 25 en 26 juni 2016 van Maastricht, via een tussenstop Zwolle, naar Groningen rijden om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen.

Het HomeRide peloton start op zaterdagmiddag 25 juni op de Markt in Maastricht en fietst 500 kilometer binnen 24 uur, via zes Ronald McDonald Huizen, naar Groningen. Met nog een goede 120 kilometer voor de boeg kunnen HomeRiders bij “Checkpoint Zwolle” even bijtanken met een stevig ontbijt. “Deuren wijd open: dat is waar Deltion voor staat. Een initiatief als HomeRide steunen wij daarom maar al te graag”, aldus Astrid Horst van het Deltion College.

500 kilometer fietsen binnen 24 uur

HomeRiders fietsen 500 kilometer binnen 24 uur, van Maastricht naar Groningen en halen met deze prestatie geld op voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Door op de fiets een grote afstand af te leggen zorgen ze ervoor dat de 5.214 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn.

Ouders en zieke kinderen geven ook niet op

Het Deltion College heeft al jarenlang sterke regionale banden. Zo ook met het Ronald McDonald Huis Zwolle. “Het is fantastisch dat het Deltion College al een aantal jaren de HomeRiders gastvrij ontvangt”, geeft Petra van der Veer van Ronald McDonald Huis Zwolle aan. “Na het ontbijt in Zwolle volgt de laatste etappe naar Groningen. De fietsers zijn moe, echter is opgeven geen optie. Ouders en zieke kinderen geven ook niet op.”

Zwolse teams

De Zwolse teams zijn traditiegetrouw goed vertegenwoordigd bij HomeRide. Zo gaat Team DOORZWOLLE de uitdaging aan om geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Zwolle. Naast de uitdaging om 500 kilometer binnen 24 uur te fietsen is het voor Jan Nabers van Team DOORZWOLLE niet de enige reden dat hij meedoet. “Vrienden van mij hebben regelmatig overnacht in een Ronald McDonald Huis en ik heb gemerkt hoe belangrijk dit voor hen is geweest.” Het team organiseert allerlei actie om het sponsorgeld bij elkaar te brengen. Zo krijgen ze de kans om in de business club van PEC Zwolle te flyeren. Tevens kleurt het stadion even blauw geel als het HomeRide op de LED boarding in het IJsseldeltastadion verschijnt.

Ronald McDonald Kinderfonds

Als ouder wil je er altijd voor je kind zijn. Zeker als het op zijn kwetsbaarst is. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind z’n ouders dichtbij. Wil je ook je steentje bijdragen? Word HomeRider en schrijf je in via www.homeride.nl.

homeridebanner

Gerelateerde artikelen

Back to top button