Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Deltion College opent nieuwe praktijkomgeving voor opleidingen Luchtvaartdienstverlening

Zwolle – Na een bouwperiode van ongeveer 2 jaar was het gisteren (31 maart) eindelijk zover! De nieuwe praktijkomgeving van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening (Luchtvaartdienstverlener en International Aviation Services) werd officieel geopend op het Deltion College. Samen met relaties uit het werkveld, studenten en betrokken medewerkers werd deze mooie mijlpaal gevierd.

 Zodra je de nieuwe praktijkomgeving betreedt, waan je je op een kleine luchthaven. De omgeving is uitgerust met precies dezelfde incheckbalies en bewegwijzeringsborden als op Schiphol, een gate met omroepinstallatie en een oefenvliegtuig. Hier kunnen de studenten vrijwel alle vaardigheden oefenen die komen kijken bij de complete passenger journey; van aankomst op de luchthaven tot aankomst op bestemming.

Daadwerkelijke praktijk evenaren

“We vinden het belangrijk om onderwijs te bieden dat aansluit op de nieuwste ontwikkelingen uit het werkveld. Met deze nieuwe praktijkomgeving kunnen we de daadwerkelijke praktijk nóg beter evenaren. Zo beschikt het oefenvliegtuig over de deuren van een echte Boeing 737, twee gangpaden en een cockpit. Het oefenen van alle belangrijke vaardigheden aan boord kunnen we hierin goed nabootsen”, aldus Mettina Kroes, leraar Luchtvaartdienstverlening.

De studenten van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening zijn ook blij met de komst van de nieuwe praktijkomgeving, waaronder student Tim ter Veer: “Wauw!”, dat was mijn eerste reactie toen ik deze nieuwe praktijkomgeving binnenliep. Alles is zo realistisch. De lessen in de cabine vind ik het allerleukste, want dan ben ik echt in de praktijk bezig. Ook is het fijn dat ik tijdens deze lessen alle belangrijke vaardigheden leer voordat ik op stage ga.”

Benieuwd?

Ben je zelf ook benieuwd geworden naar deze nieuwe praktijkomgeving? Kom dan gerust een kijkje nemen tijdens onze open avond op vrijdag 22 april!

Gerelateerde artikelen

Back to top button