Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

DeltaWonen schenkt bijna 3500 euro aan project ‘laaggeletterdheid’

Zwolle – DeltaWonen heeft zich met de jaarlijkse Goede Doelen actie ingezet voor laaggeletterdheid en maar liefst 3498 euro opgehaald. De keuze voor dit goede doel sluit aan bij de nieuwe koers van deltaWonen om zich in te zetten voor de samenleving.

DeltaWonen wil graag gelijke kansen creëren voor iedereen. Ze geven hier onder andere met het project ‘laaggeletterdheid’ vorm aan. Door aandacht te besteden aan laaggeletterdheid bij huurders, kan deltaWonen de huurders die moeite hebben met lezen en schrijven beter bereiken met passende communicatie. Ook kan bij signalering doorverwezen worden naar instanties zoals het Taalpunt die laaggeletterden kan helpen.

De Goede Doelen actie bestaat uit donaties van bedrijven waar deltaWonen mee samenwerkt. In plaats van het geven van kerstgeschenken wordt samenwerkingspartners gevraagd een donatie te doen. Elk jaar voor een andere organisatie. Het opgehaalde bedrag is in het kader van laaggeletterdheid verdeeld en overhandigd aan de drie Taalpunten die werkzaam zijn in de werkgebieden van deltaWonen: Zwolle, Kampen en Oldebroek. Het Taalpunt is er voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal. Docenten van het Taalpunt kijken samen met de cursist naar de leervraag en bieden hulp op maat.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button