Gemeenteraadsverkiezingen 2022Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVerkiezingenVoorpagina

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen aanstaande maandag bekend

Zwolle – Aanstaande maandag 21 maart om 10.00 uur stelt burgemeester Peter Snijders samen met de leden van het centraal stembureau tijdens een openbare zitting op het stadhuis de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Zwolle vast. Ook worden dan de nieuwe raadsleden benoemd.

Duidingsgesprek

Op 21 maart ondertekenen de gekozen raadsleden hun benoeming, waarmee zij hun benoeming aannemen. Woensdag 23 maart om 19.30 uur zullen de lijsttrekkers in de Raadzaal tijdens het duidingsgesprek hun reacties op de verkiezingsuitslag geven. Ook deze bijeenkomst is openbaar. Zowel de openbare zitting van het centraal stembureau op 21 maart als het duidingsgesprek op 23 maart zijn te volgen via de livestream op www.zwolle.nl.

Installatie nieuwe raad

Op maandag 28 maart om 19.30 uur vindt vervolgens het zogenaamde onderzoek van de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden plaats. Dit wil zeggen dat er wordt gekeken of een raadslid geen baan of andere functie heeft die niet verenigbaar is met het raadswerk. Wanneer de benoeming is aangenomen en de geloofsbrieven in orde zijn bevonden zal de oude raad tot toelating van de nieuwe raadsleden besluiten. Woensdag 30 maart om 19.30 uur worden de toegelaten raadsleden beëdigd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Beide raadsvergaderingen zijn openbaar te bezoeken in de Raadzaal en te volgen via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Meer informatie

Bekijk de definitieve uitslag en het overzicht van uitgebrachte stemmen op alle kandidaten in alle stembureaus in Zwolle op www.zwolle.nl/verkiezingen.

Zwolle Verkiezingen

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button