Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Deelscooter-bedrijven Go Sharing en Felyx willen de markt op in Zwolle

Zwolle – Je ziet ze steeds meer in de regio Zwolle; deelfietsen en deelscooters. Ook voor Zwolle zijn er verschillende aanbieders die interesse hebben om zich hier te vestigen. Om dat in goede banen te leiden wil de gemeente Zwolle het aantal deelmobiliteit-aanbieders beperken.

“We zijn blij dat er verschillende aanbieders zijn die zich melden met deelvoertuigen”, aldus verantwoordelijk wethouder William Dogger. “Om grip te houden op het aantal aanbieders en voertuigen willen we in Zwolle ruimte geven aan maximaal twee aanbieders van deelscooters en drie aanbieders van deelfietsen. Daarbij gaat het om 75 tot 150 voertuigen per aanbieder. Daarnaast is er ruimte voor drie kleinere initiatieven voor deelfietsen en/of elektrische bakfietsen.”

Go Sharing en Felyx

Zwolle kent al een aantal aanbieders van deelauto’s, zoals MOVEZ en GreenWheels.  Daarnaast heeft het bedrijf Go Sharing aangegeven dat zij vanaf mei graag elektrische deelscooters in Zwolle wil aanbieden.  Ook het bedrijf Felyx heeft aangegeven interesse te hebben in het aanbieden van deelscooters in Zwolle. Dat blijkt uit ambtelijke stukken van de gemeenten. De door de gemeente Zwolle toegelaten aanbieders krijgen een vergunning voor 2 jaar. Welke dat worden staat nog niet vast. Of Go Sharing zich daadwerkelijk vanaf mei op de Zwolse markt gaat bewegen wil de aanbieder nog niet bevestigen.

Elektrische scooters

Deelscooters kunnen, net zoals andere vormen van deelmobiliteit, de deur-tot-deur reis verbeteren, meer ritten maken met minder voertuigen en een alternatief vormen voor (korte) autoritten. Bovendien kunnen deelscooters, omdat zij elektrisch zijn, de overgang naar emissievrij vervoer versnellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button