Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpaginaZwolle-Zuid

Deel Nieuwe Deventerweg twee weken afgesloten

Zwolle – Nu bijna alle woningen van het nieuwbouwproject ‘Zuiver Zuid’ in Zwolle-Zuid zijn opgeleverd moet de Rozenboomlaan op de Nieuwe Deventerweg worden aangesloten. Aannemer Hoogeboom begint hier maandag mee. De werkzaamheden duren tot vrijdag 26 april. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt een deel van de Nieuwe Deventerweg gedurende twee weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Afgelopen jaar startte in het najaar de bouw van ‘Zuiver Zuid’. De huizen werden gebouwd op de plek waar voorheen een oude boerderij stond. De woningen liggen aan de Rozeboomlaan, vernoemd naar het voormalige hotel De Rozeboom.

Afsluiting en omleiding

De Nieuwe Deventerweg wordt afgesloten tussen de Stichting Kringloop Zwolle en het Chinese restaurant Sing-Long. Het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Vos van Steenwijklaan en de IJsselallee. Alle huizen en bedrijven aan de Nieuwe Deventerweg blijven bereikbaar via de omleidingsroute.

Fietsers worden omgeleid via de parallelweg van de Nieuwe Deventerweg. De bus van lijn 8 rijdt om via de Gruitmeesterlaan. Daarvoor worden in buurt van het Ter Kuilenpad en de Snavel van Emekamp tijdelijke bushaltes geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button