KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Debuutfilm ‘Quarterlife Cruisers’ van de Zwolse Klub Karmijn wint 48 hour film project Eindhoven en gaat naar wereldfinale in Washington DC

Zwolle – Afgelopen zaterdag (4 december 2021) is de film van Klub Karmijn (Willemijn de Jonge en Karlijn Koel) uitgeroepen als BEST FILM en daarmee gaan ze naar het internationaal wereldfinale ‘Filmapalooza’ in Washington (9 tot en met 12 maart 2022) en maken daarbij kans om officieel geselecteerd te worden voor het internationale filmfestival in Cannes. Voor Karlijn Koel was dit haar regiedebuut en heeft zij de prijs voor BEST DIRECTING in ontvangst mogen nemen.

Klub Karmijn

Klub Karmijn bestaat uit Willemijn de Jonge en Karlijn Koel, twee makende actrices met een grote liefde voor het vertellen van verhalen. Willemijn en Karlijn zijn geen startende makers, maar wel een startend gezelschap in Zwolle dat zich richt op het maken van zowel film- als theaterproducties. Ze maken tragikomische films en voorstellingen met herkenbare thema’s die op een vervreemde manier verteld worden en zo het publiek verrassen, prikkelen en verwonderen. Quarterlife Cruisers is hun eerste film van Klub Karmijn en het regiedebuut van Karlijn Koel.

Quarterlife Cruisers

De korte film ‘Quarterlife Cruisers’ gaat over twee vriendinnen van midden dertig, Wendy en Karin. Ze staan op het punt om hun tienerjaren te herbeleven bij een rockconcert van hun favoriete rockband van vroeger als ze besluiten om het vanavond nog iets spannender te maken. Ze ontmoeten de achttienjarige Anton die hen weer jong laat voelen. ‘Stap maar in!’ en daar gaan ze: twee opgedoste glamrock chicks en een jonge gast die zo cool mogelijk wil overkomen. Het is zoals vroeger: zorgeloze lol, puberale seksuele spanningen, fantaseren over drugs en de zinderende belofte van één hele wilde avond. Of toch niet? Quarterlife Cruisers is een tragikomische film met een duur van 7 minuten. De film zal naast de screening op Filmapalooza in Washington, ook ingezonden worden naar diverse (inter-)

Awards en nominaties

Klub Karmijn heeft de volgende 10 awards gewonnen:

BEST FILM – Klub Karmijn
AUDIENCE AWARD – Klub Karmijn
BEST DIRECTING – Karlijn Koel
BEST ACTING ENSEMBLE – Willemijn de Jonge, Karlijn Koel en Ronald Kalter
BEST SUPPORTING ACTOR – Ronald Kalter
BEST CINEMATOGRAPHY – Luuk de Kok
BEST EDIT – Maarten in ’t Hout
BEST ART DIRECTION – Indy van Oss en Emma van Loon
BEST MAKE UP – Georgina Garrett
BEST USE OF LINE – Willemijn de Jonge, Elly Scheele en Tim Zweistra

Verder hebben zij daarnaast 4 nominaties mogen ontvangen in de volgende categorieën:

BEST WRITING – Elly Scheele en Tim Zweistra
BEST SOUNDDESIGN – Daan Moerkens
BEST USE OF GENRE – Klub Karmijn
BEST USE OF CHARACTER – Ronald Kalter, Elly Scheele en Tim Zweistra

Gerelateerde artikelen

Back to top button