HandbalSport

Debuut handbaldames Travelbags/HV Zwolle in hoofdklasse tegen OBW goed verlopen

Zwolle – Maandag 1 oktober vond de eerste wedstrijd voor HV Zwolle in de hoofdklasse plaats. Deze werd gespeeld tegen OBW uit Zevenaar. De dames van Zwolle hebben een goede voorbereiding gehad en ging met vertrouwen de wedstrijd in.

Het fluitsignaal klonk en de Zwolse dames mochten in de aanval beginnen. Helaas zonder resultaat en de dames van OBW maakten hier gebruik van door gelijk twee keer achter elkaar tot scoren te komen. Vervolgens ging het de eerste helft gelijk op, tot tien minuten voor het einde. Toen liepen de dames van Zwolle uit door middel van mooie aanvallen en breaks. Ruststand 12-7.

Na de rust bleven beide partijen evenveel scoren. Tot de 16-14. Deze stand heeft een langere periode op het scorebord gestaan. De Zwolse dames konden het net even niet vinden, waardoor de dames van OBW weer terugkwamen tot 16-16. Gelukkig wisten de dames zich te herpakken en aan het einde van de tweede helft weer uit te lopen. Eindstand 23-19.

Zaterdag 6 oktober spelen de dames om 19:15 uur uit in Olst tegen de dames van Overwetering. Er wordt gehoopt dan ook weer veel supporters aanwezig te zijn die komen aanmoedigen.