LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

“De Zwolse vakantiekiek van Mariek”! – #2

Verslaggeefster: Marieke Hiemstra

Zwolle- In deze tweede Zwolse vakantiekiek ben ik toch blijven hangen in de binnenstad. Maar, holyhoedan en holywaardan….? Ik besloot deze keer om de romantiek op te zoeken, dit vond ik in de Grote Kerk van Zwolle die al bestaat sinds 1406. Er werd daar een expositie van kunstenaars groep; `Palet´ gehouden maar er is daar nog veel meer, dat vertelde mij twee gepassioneerde vrijwilligers vol overgave. Ik heb daar met verwonderlijke ogen rondgekeken en ook gesproken met twee toeristen die van ver waren gekomen omdat ze Zwolle een prachtige stad vonden.

City info Taxi

Na deze ervaring besloot ik op de City Info Taxi te stappen bij Klaas, ik heb een geweldige rit gehad, Klaas wist mij alles te vertellen over de oude panden van Zwolle, wat een schat aan historie hebben wij, werkelijk waar verbluffend. Wat wist ik veel niet zeg, echt een aanrader voor elke Zwollenaar of Toerist om een keer mee te maken.

Ook vertelde Klaas mij een primeur dat Zwolle vanaf september Butlers krijgt in de Luttekestraat, speciaal om de gasten in Zwolle nog vriendelijker te helpen met het aanschuiven van de stoel of zorg te dragen voor eventuele koffers..etc. Wat is Zwolle toch charmant! Deze Primeur is een initiatief van het Zwollefonds en de Zwolse Fietstaxi voor een gastvrij Zwolle, wat gaaf bedacht zeg!

Tropische temperatuur

De tropische temperatuur was weer gestegen dus besloot ik een ijsje te halen, bij de beste en lekkerste IJssalon van Nederland: `Salute´! Wat heerlijk, wat een mooie afsluiting van deze bijzondere dag met mooie mensen en prachtige panden. In de vlog ziet U natuurlijk het totale plaatje van deze dag, veel kijkplezier met de Zwolse vakantiekiek van Mariek!

Gerelateerde artikelen

Back to top button