EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Weerd Transport breidt uit op bedrijventerrein Hessenpoort

Zwolle – Aanhoudende groei van logistiek dienstverlener De Weerd Transport B.V. is voor het bedrijf aanleiding om de huidige locatie op Hessenpoort uit te breiden. Donderdag 11 januari tekenden wethouder René de Heer en directeur Hans Peter de Jong de koopovereenkomst voor de grond waarop gebouwd gaat worden. Directeur Hans Peter de Jong vertelt: ‘Wij hebben in 2008 gekozen voor vestiging op Hessenpoort vanwege de gunstige ligging direct aan de A28 en de mogelijkheden ter plekke om te groeien. Daabij komt dat onze klantenkring zich met name in Zwolle en omgeving bevindt. Na een uitbreiding met 2600 m2 in 2011 op eigen terrein zijn we door constante groei nu toe aan een volgende stap. Klanten zoeken steeds meer toegevoegde waarde bij hun transport en wij willen hen daarin voorzien. Als de nieuwbouw gereed is beschikken we over 16 docks, 3200 m2 crossdock en 7650 m2 warehouse die maximaal beveiligd is met de modernste systemen. Ook is er meer parkeerruimte voor onze vrachtauto’s en opleggers. We zijn nog steeds blij met onze keuze voor Hessenpoort. Er is een actieve en betrokken ondernemersvereniging en we maken dankbaar gebruik van de collectieve beveiliging van het bedrijventerrein. We hebben korte lijnen met de gemeente, die ons vanaf het begin goed heeft geholpen.’ De bouw van het nieuwe pand gaat eind maart van start. De oplevering is voorzien in september 2018.

Toekomstgericht

René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle, is blij met de uitbreiding van De Weerd Transport op de huidige locatie. ‘Hessenpoort is bij uitstek een bedrijventerrein waar ruimte is voor groei en dus voor toekomstgericht ondernemen. Met de uitbreiding op Hessenpoort kan het bedrijf verder ontwikkelen en blijft de werkgelegenheid in Zwolle. Ik feliciteer de directie en alle medewerkers graag met deze mooie stap.

Toplocatie

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button