BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Busbrug beste kijkplek voor ‘Mega operatie’ inhijsen brugleggers

Zwolle – Altijd al over de busbrug willen lopen? Grijp dan nu je kans! Vanaf aanstaande maandag is de busbrug in Zwolle drie dagen lang toegankelijk voor voetgangers. Dit komt omdat er geen bussen rijden vanwege de bouw van de nieuwe voetgangersbrug, de Passerelle, boven het spoor.

Onder leiding van aannemer Dura Vermeer worden komende week de onderdelen ingehesen voor de loopbrug van 130 meter lang over het spoor bij het station in Zwolle. De aannemer heeft vanaf maandag drie dagen de tijd om meer dan tien houten liggers op hun plek te krijgen.

Kijkmogelijkheden

Busbrug

Vanaf maandagochtend tot en met woensdag 1 mei is de busbrug dag en nacht toegankelijk vanaf de oprit aan de Veerallee. Je kunt er daar zo oplopen. Vanaf de busbrug heb je een fantastisch mooi uitzicht op de bouw van de brug waarbij pal voor je neus de brugdelen worden ingehesen.

Uitkijkpunt

Aan de zuidzijde van het station, bij de fietsenstalling, is een speciaal uitzicht- en informatiepunt ingericht. Hier kun je van 29 april tot 3 mei dag en nacht de werkzaamheden volgen. Bovendien zijn er elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur medewerkers van de gemeente Zwolle, ProRail en bouwer Dura Vermeer aanwezig om uitleg te geven over de Passerelle en de voortgang van de werkzaamheden.

 

Voor wie de bouw live wil volgen, zijn er webcams beschikbaar.

Webcam

Installatie brugdelen

De installatie van de brugdelen is een minutieus voorbereide operatie waarbij er dag en nacht wordt gewerkt. Zwolle zal in de week van 29 april de contouren van de Passerelle zien ontstaan. Na deze periode begint de afbouw van de brug, waarna deze zal worden ingericht met een overvloed aan bomen en planten. Vanaf medio 2025 is de brug open voor iedereen om overheen te wandelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button