LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Wallen op tournee – Publieke striptease op station Zwolle

Zwolle – Gisteren was het Valentijnsdag. Maar vandaag 15 februari vieren ‘prostituees’, of sekswerkers zoals ze zichzelf noemen, de eerste nationale ‘Dag van de betaalde liefde’! En dat doen ze ook in Zwolle rond 15.00 uur vanmiddag bij het station.

Vandaag gaat PROUD, de belangenorganisatie van sekswerkers, met een grote bus op tour in het land en doet een aantal steden. Er worden korte flitsoptredens, met onder meer een publieke striptease, opgevoerd op de drukste plek in de stad. In Zwolle is dat bij het station. De tour gaat van start om 8.00 uur ’s morgens in Amsterdam en gaat vervolgens naar Hoorn, de Afsluitdijk, Heereveen, Meppel, Zwolle, Almere en weer terug naar Amsterdam.

Het idee voor deze dag is ontstaan op 15 februari 2015 tijdens de oprichting van vereniging PROUD.
Sekswerkers willen graag meer positieve aandacht voor hun vak en niet altijd maar geassocieerd worden met misstanden en andere negativiteit. Eén dag in het jaar wil PROUD daarom in het teken stellen van ‘plezier in betaalde liefde, in al zijn vormen’. Tijdens evenementen krijgt het publiek de kans om op een leuke manier kennis te maken met sekswerk(ers).

Gerelateerde artikelen

Back to top button