EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

De terrassen zijn er klaar voor; formuliertje invullen bij de ontvangst

Zwolle – De Horeca mocht vandaag voor het eerst weer open. Maar de coronaregels zijn streng. ‘Hoe heurt het eigenlijk’ in het nieuwe normaal. Wij struinden vanochtend vroeg de terrassen voor je af om te kijken hoe Zwolle er op deze mooie Tweede Pinksterdag uit ziet. Van checklist formuliertjes, eenrichtingsborden en toiletunits; we kwamen het allemaal tegen. Voor iedereen die het nog niet helemaal weet, hebben we een klein lijstje met coronamaatregelen opgesteld.

Binnen in het café of restaurant

  • Mag je binnen in het café of restaurant (ook aan de bar) op minder dan anderhalve meter van elkaar zitten?
    – Met 2 personen: ja
    – Met 3 of meer personen uit één huishouden: ja
    – Met drie of meer personen uit verschillende huishoudens: nee
  • Mensen aan verschillende tafels moeten altijd anderhalve meter uit elkaar zitten.
  • Binnen geldt een maximum van 30 gasten.

Terras

Op het terras gelden dezelfde regels als binnen. Alleen mogen er wel meer dan 30 gasten op het terras zitten. Je mag overigens niet staan op het terras. Zitten verplicht!

Reserveren

Wil je binnen in een horecagelegenheid iets drinken of eten dan moet je altijd reserveren. Buiten op het terras is reserveren niet verplicht.

Vragen aan de deur

Als gast wordt je gevraagd of je geen klachten hebt. Heb je die wel dan ben je niet welkom. Ga je met drie of meer personen aan één tafel zitten dan kun je de vraag verwachten of je uit het zelfde huishouden komt. De meeste horecabedrijven in  Zwolle zullen gebruik maken van een speciaal incheckformulier.

Handen wassen

We waren het al gewend, bij de supermarkten en de winkels, maar nu ook bij de horeca wordt het handen wassen aan de deur.

Bediening op anderhalve meter

Bestellingen opnemen, serveren en afruimen doet de bediening op anderhalve meter.

Grote schoonmaak

Nadat je weg bent maakt het personeel de tafel, de stoelen en de menukaarten grondig schoon.

Toiletten

Op het Grote Kerkplein en het Rodetorenplein staan toiletunits. Voor 1 euro per keer mag je daar naar het toilet. Wil je der hele dag gebruik maken van deze toiletten? Koop dag een dagkaartje voor 2 euro.  Met deze openbare toiletten worden de horecaondernemers ontlast. Soms is er namelijk bij de café’s en restaurants weinig ruimte om afstand te houden. Bovendien telt op deze manier het toiletbezoek niet mee in het aantal gasten dat binnen is.

Tekstkarren
Om te voorkomen dat het té druk wordt in het centrum, geven tekstkarren bij de Sassenpoort, de Melkmarkt/Jufferenwal en de Diezerpoorterplas aan of het nog veilig en verantwoord is om het centrum te bezoeken. En ook verkeersregelaars en fietscoaches, gastheren en gastvrouwen, politie en handhavers zullen de bezoekersstromen reguleren om de veiligheid in het centrum te waarborgen. Aanvullend hierop wordt de drukte op zaterdag en maandag gemonitord met behulp van de al in de binnenstad aanwezige camera’s.

Eenrichtingsverkeer Melkmarkt

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, zijn de Melkmarkt en de Grote Markt vanaf zaterdag 30 mei alleen toegankelijk voor voetgangers. Er geldt vanaf die datum op deze plekken eenrichtingsverkeer, net als in de Roggestraat en de Spiegelstraat. Voor de Roggenstraat vanuit de Diezerstraat richting het Meerminnenplein. Voor Spiegelstraat vanuit het Meerminnenplein naar de Diezerstraat.

Fietsenstallingen

Komt u op de fiets naar het centrum? Bekijk vooraf goed hoe u op uw plek van bestemming komt: de stegen die uitkomen op de Melkmarkt en de Diezerstraat worden vanaf zaterdag fietsvrij gemaakt. Zet uw fiets zoveel mogelijk in de daarvoor bestemde stallingen. Op het Rode Torenplein en het Grote Kerkplein komen extra pop-up fietsenstallingen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close