KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Livestream: Het geen-depot van Collectie Overijssel

Zwolle – Decentrale bewaring en centrale toegang tot digitale overheidsinformatie. Een controversiële insteek over het anders toepassen van een e-depotvoorziening dan gebruikelijk. Op 28 maart live vanuit ANNO Stadsmuseum Zwolle.

In tegenstelling tot de andere Regionaal Historische Centra heeft Collectie Overijssel besloten geen eigen e-depotvoorziening op te zetten voor de bewaring van digitaal overheidsarchief. Collectie Overijssel is niet overtuigd van de toepassing op lange termijn van de e- depotvoorzieningen zoals die nu aangeboden worden door de toenemende complexiteit van digitaal materiaal, en ook met het oog op de ontwikkeling van Common Ground. Vandaar is besloten in te zetten op bewaren bij de bron.

Op donderdag 28 maart (van 13.30 tot 14.30 uur) kom je via een livestream vanuit ANNO Stadsmuseum Zwolle meer te weten over dit onderwerp. Ze vertellen over de achtergrond en gevolgen van dit besluit en over de rol die Collectie Overijssel dan wel voor zichzelf ziet binnen het domein van de digitale overheidsinformatie gaat deze online sessie.

Sprekers

Yvonne Wolf – werkzaam bij de gemeente Zwolle als strateeg informatiebeheer
Mats Redeker – student Archival Sciences and Information Studies aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu bezig is met zijn scriptie. Afgelopen maanden heeft hij bij Collectie Overijssel onderzoek gedaan naar de implementatie van bewaren bij de bron, door gesprekken te houden met professionals uit de sector
Vincent Robijn – directeur van Collectie Overijssel, zal het gesprek leiden
Dit evenement is georganiseerd als onderdeel van de Thematiendaagse E-depot – De grenzen vervagen van KIA (Kennisnetwerk Informatie en Archief).

Wil jij de livestream volgen? Meld je aan via het formulier op www.collectieoverijssel.nl. Voorafgaand ontvang je een mail met een link naar de livestream.

Bron
collectie overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button