Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

De scholen zijn weer open: ‘omlopen om bij de juf te komen’

Zwolle – Na weken thuisonderwijs gingen vandaag de schooldeuren weer open. De leerkrachten van basisschool de Oosterenk waren blij hun leerlingen weer te zien. Al moesten de juffen en meesters en natuurlijk de kinderen wel wennen aan het op afstand blijven en het vele handen wassen.

De school heeft zich in de meivakantie goed voorbereid zodat veilig les gegeven kan worden. Naast looproutes bleek ook de communicatie richting de ouders een belangrijk onderdeel voor het goed verlopen van de eerste dag. “We hebben de ouders vooraf goed geïnformeerd over de anderhalve meter. Dat het geen kwestie van onwil is maar dat het nou eenmaal de regels zijn. Dat is door de ouders goed opgepakt.” vertelt Manon Kesseling, directeur van OBS de Oosterenk in de Wipstrik in Zwolle.

Voor de kinderen was het vooral ook gewoon weer erg leuk om weer naar school te gaan en de vrienden en vriendinnen terug te zien. En toch was het ook wel wennen.: “Je moet eigenlijk steeds omlopen om naar iemand toe te gaan, bijvoorbeeld juf, want je mag niet heel dicht bij haar komen”. concluderen de groep acht leerlingen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button