Nieuws uit ZwolleVervoerVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Start ANWB Automaatje Zwolle

Zwolle – Bent u aan huis gebonden doordat vervoer lastig is? Dan is er in Zwolle nu een uitkomst. Want vanaf vandaag kunt u via de ANWB automaatje een autoritje bestellen. Bijvoorbeeld voor naar het ziekenhuis, de dokter of de tandarts. Het ritje wordt dan verzorgt door een vrijwilliger, die u, met zijn of haar eigen auto, naar de plaats van bestemming brengt.

Vandaag was er in Zwolle het eerste automaatje ritje. En die ging naar het stadhuis waar de nieuwe ANWB service voor Zwolle officieel van start ging. ANWB AutoMaatje Zwolle is een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ANWB, ZwolleDoet!, WijZ Welzijn en veel enthousiaste vrijwilligers uit Zwolle

Groot maatschappelijk probleem

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen.  Of die lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Door ANWB AutoMaatje Zwolle toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje Zwolle start in Zwolle

ANWB AutoMaatje Zwolle is een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ANWB, ZwolleDoet!, WijZ Welzijn en veel enthousiaste vrijwilligers uit Zwolle. Het initiatief is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 119 gemeenten in Nederland. In 2023 zijn we landelijk in meer dan 115 gemeenten actief met ANWB AutoMaatje.

Hoe werkt het

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Zwolle, schrijft zich in. Na inschrijving kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren gebeld worden met ANWB AutoMaatje Zwolle. Een rit is aan te vragen via 088-4780130. De medewerker van Automaatje Zwolle koppelt de deelnemer aan één van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt. Ook vertelt deze wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer betaalt een kleine onkostenvergoeding aan de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers; dit gebeurt contant en direct na afloop van de rit.

Vrijwilliger of deelnemer worden

Inwoners van Zwolle die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Zwolle kunnen contact opnemen met Automaatje Zwolle via 088-4780130 of info@automaatjezwolle.nl

Automaatje Zwolle

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button