BouwNieuws uit Zwolle

De Peperbus zwijgt een week

Zwolle – In september is de Peperbus een aantal dagen gesloten voor bezoekers. Dit heeft te maken met onderhoud in de toren. Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september is de toren gesloten. Ook in de week van maandag 23 tot en met zaterdag 28 september is dit het geval.

Er wordt dan gewerkt aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens het werk in de Peperbus van maandag 23 tot en met zaterdag 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet. Het concert op het carillon van de Peperbus op 20 september, tijdens de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.

In oktober en november wordt er gewerkt aan de klokken en het carillon. Tijdens deze activiteiten, die duren van 14 oktober tot en met 29 november, speelt het carillon niet. De Peperbus kan deze periode tijdens de standaard openingstijden wel gewoon bezocht worden.

Delen van het carillon en onderdelen van de klokken worden uit elkaar gehaald en daarna in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten gecontroleerd en hersteld. Vervolgens worden de onderdelen weer in de Peperbus in elkaar gezet. Als alles volgens planning loopt is het onderhoud eind november klaar.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button