Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

De overdracht van de Herberg aan het RIBW is een feit

Zwolle – Vanmiddag hebben grondlegger Joop van Ommen en wethouder Nelleke Vedelaar het nieuwe logo van de Herberg onthult. De daklozenopvang aan de Nijverheidsstraat in Zwolle luidt hiermee een nieuwe periode in, waarbij het bestuur van de stichting De Herberg wordt overgedragen aan het RIBW.

De Herberg heeft sinds 2009 een eigen pand aan de Nijverheidsstraat. Daarvoor werden dak- en thuislozen opgevangen in kleedkamers van de WRZV hallen en later in containers achter deze hallen. Joop van Ommen, initiatiefnemer van de Herberg heeft zich altijd om deze groep bekommerd.

De Herberg krijgt de gelden voor de exploitatie van de Zwolse woningscoöperaties. Ook krijgt de stichting eigen bijdragen van bewoners en subsidies.

De Herberg, meer dan onderdak

De begeleiding van de dak- en thuislozen gebeurt al lange tijd door het RIBW. Was het in het begin zo dat er sprake was van verzorging, tegenwoordig lukt het de RIBW om mensen weer op de rit te krijgen en te laten doorstromen naar een goede vervolgplek. Veel mensen verlaten daarom de Herberg weer met een mooi toekomstperspectief.

Reden voor stichting de Herberg om het dagelijks bestuur over te laten aan het RIBW. Het gedachtegoed: In Zwolle slaapt niemand op straat, blijft gewoon bestaan in de stichting. Evenals de overeenkomsten met de woningcoöperaties.

Foto: ©Joey Bisschop voor RTV Focus Zwolle
Foto: ©Joey Bisschop voor RTV Focus Zwolle | Speciale dank aan de grondlegger van De Herberg Joop van Ommen (links)
Foto: ©Joey Bisschop voor RTV Focus Zwolle
Foto: ©Joey Bisschop voor RTV Focus Zwolle | De Herberg is tegenwoordig meer dan onderdak. RIBW zorgt voor een goede begeleiding van de mensen die vaak weer hun leven op de rit krijgen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button