EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Librije blijft stevig op twee in restaurantgids Lekker500

De nieuwe editie van restaurantgids Lekker500 is verschenen. Brut172 van Hans van Wolde uit Reijmerstok blijft op nummer één. De tweede plaats blijft stevig in handen van De Librije in Zwolle, waar het team onder leiding van Thérèse Boer en chef Nelson Tanate het uitzonderlijke niveau van wijlen Jonnie Boer voortzet met respect en klasse. De Leuf in Ubachsberg stijgt naar plek drie.

Binnen de top-10 zijn meerdere verschuivingen: De Groene Lantaarn in Staphorst zakt naar vier, Spectrum in Amsterdam blijft op vijf, en Fred in Rotterdam stijgt naar acht. Nieuwkomer GEM. van Soenil Bahadoer komt direct binnen op tien.

De gids telt dit jaar 66 nieuwkomers, waarvan 13 in de top-100. Opvallend zijn Azurite (Delft, 15) en Create (Eijsden, 19). Ook buiten de Randstad groeit de topgastronomie, met vermeldingen voor Codium (Goes) en Wild Atelier (Hoog Soeren).

Lekker500 biedt jaarlijks een overzicht van de 500 beste restaurants van Nederland, samengesteld op basis van kwaliteit, beleving en service. De editie 2026 bevat naast de ranglijst ook interviews, columns en achtergrondverhalen, waaronder een interview met de familie Boer en columns van Robèrt van Beckhoven en Jef Schuur.

Lekker500 editie 2026 ligt op 4 november in de winkel voor €23,99.


Op 6 oktober van dit jaar behield De Librije haar drie Michelinsterren tijdens de uitreiking van de Michelin Gids 2025. Wijlen Jonnie Boer werd daar postuum onderscheiden met de Mentorship Award voor zijn grote invloed op de Nederlandse gastronomie.

FOCUS NIEUWSBRIEF

Van het belangrijkste nieuws uit Zwolle tot de leukste weekendtips: elke donderdag in je inbox.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren