LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

De leukste evenementen van dit weekend: van Burendag tot platenbeurs!

Platenbeurs in de IJsselhallen

Op zondag 23 september is het weer zover! Een dag waar vele LP liefhebbers naar uitkijken; namelijk de internationale platenbeurs!

Gedurende de hele dag staat IJsselhallen Zwolle vol LP’s, cd’s, dvd’s en merchandise. Tientallen en misschien wel alle muziekgenres zullen aanwezig zijn. Wie weet vind je hier wel net dat ene plaatje waar je al jarenlang naar op zoek bent

Hier meer informatie!

DJ Workshop in Stadshagen

 

Op zaterdag 22 september, wordt er tussen 12:00 en 16:00 een DJ workshop gegeven. Bij deze workshop, komt er een speciale DJ bus, die is ingericht met diverse DJ-sets, samplers en Numark apparatuur. Ook is er in de bus een loungeplek ingericht waar je kunt genieten van de muziek.

Hier meer informatie!

Giacometti-Chadwick: Facing Fear


Museum de Fundatie presenteert vanaf 22 september de tentoonstelling Facing Fear van Alberto Giacomette en Lynn Chadwick. De tentoonstelling gaat over de angst in Europa die zich tijdens de koude oorlog afspeelde. Echt iets wat je gezien moet hebben!

Hier meer informatie!

Fietstocht naar Katerveer en de rode Hanzeboogbrug met IVN Zwolle.

 

Zondag 23 september organiseert IVN Zwolle een fietsexcursie langs o.a. de nieuwe en de oude natuur in de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle. De tocht is geschikt voor jong en oud!

Hier meer informatie!

Zwolse vogelmarkt

Zwolse Vogelmarkt
Zwolse Vogelmarkt

 

Zondag kun je uren lang ronddwalen in de IJsselhallen is er een markt met van alles over vogels te vinden. Zo kun je veel verschillende vogels bekijken, zijn er boeken en verschillende benodigdheden voor je eigen vogels zoals voer en zaden.

Op zondag 22 september van 8:30 tot 14:00 vindt de vogelmarkt plaats in de IJsselhallen.

Hier meer informatie!

Rondleiding Vrouwenhuis en stadswandeling

Zaterdag heb je de kans om het Vrouwenhuis, een museum van binnen te bekijken. Een bewoonster van het Vrouwenhuis verteld hoe het leven van vroeger eruitzag. Ook kun je deelnemen aan een stadswandeling en wordt de dag afgesloten in de pronkkamer met een kopje koffie of thee.

De prijs van het arrangement is €10, 00 en het begint bij het Vrouwenhuis.

Koop hier kaarten!

Open dag dierenweide t’ Spiekertje

Foto’s: © Peter Denekamp

Zaterdag 22 september houdt dierenweide ’t Spiekertje zijn jaarlijkse open dag met leuke activiteiten voor jong en oud!

Hier meer informatie!

Burendag

 

 

Op zaterdag en zondag wordt weer Burendag gevierd overal in Zwolle. Op deze dag wordt het samenzijn met de buren gevierd. Ook zijn er allemaal leuke oud Hollandse activiteiten.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september zijn er ongeveer 80 verschillende burendag feesten in Zwolle.

Meer informatie over Burendag!

Het oogstfeest op de Dijklandhoeve

Fotograaf: ©PeterDenekamp

 

Het oogfeest is het moment waarop de bewoners van de Dijklandhoeve vieren wat het land en de dieren dit zijn seizoen hebben gebracht.

Er is een markt aanwezig waar de bewoners hun oogst van het afgelopen seizoen verkopen. Ook kun je op het terras verschillende specerijen proeven zoals salades en hapjes gemaakt van eigen groenten.

Hier meer informatie!

 

    Gerelateerde artikelen

    Back to top button