Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

De Knuffelkonijntjes blij met cheque van 750 euro

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft stichting De Knuffelkonijntjes een cheque van 750 euro in ontvangst genomen van Thorbecke praktijkonderwijs. Het bedrag is opgebracht door docenten van het praktijkonderwijs die hun kerstbonus hebben gedoneerd. Nu de dierenweide weer open is, was dit het geschikte moment om de cheque te overhandigen.

Voorzitter René te Wierik van stichting de Knuffelkonijntjes is enorm blij met het geldbedrag. “Voor ons en voor de dieren is het de afgelopen negen maanden heel zwaar geweest. Door corona zijn we acht maanden dicht geweest. Er komt dan niets binnen en je kunt niet weg. In die tijd hebben we wel veel gebouwd en opgebouwd. Dat was wel een voordeel, maar we zijn nu heel blij dat het achter de rug is.”

Evenementen

Nu de dierenweide officieel weer is geopend, heeft de organisatie volop plannen voor evenementen. René: “We willen heel veel organiseren. Dat is de bedoeling. Het eerste evenement is een kleedjesmarkt op 26 juni. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen spulletjes verkopen. De weggeefwinkel doet nu met ons mee. 27 juni houden we een prinsen- en prinsessendag. Er rijdt dan een huifkarretje rond en kun je de prinsen- of prinsessendiploma halen.”

De Knuffelkonijntjes

Foto: Marije Kruithof

René en Angela te Wierik hebben stichting de Knuffelkonijntjes samen opgericht. In 2019 heeft René te Wierik de oude kinderboerderij de Dierenweide Dieze Oost overgenomen en dit veranderd in een dierenweide waar mensen kennis kunnen maken met konijnen, geitjes en meer. Naast de dierenweide werkt de stichting met ziekenhuis Isala samen om zieke kinderen, ouderen en kinderen van zieke ouders hun zorgen en ziekte te laten vergeten door de knuffelkonijntjes te knuffelen. De stichting bezoekt onder andere ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.
Foto: Marije Kruithof
Foto: Marije Kruithof

Gerelateerde artikelen

Back to top button