Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De kansen voor de Genereuze Stad Zwolle in de 1,5 meter economie

Zwolle- Er wordt steeds meer duidelijk over onze stad in tijden van corona: de 1,5 meter economie zal de komende tijd ons land en dus ook Zwolle overnemen. Dat betekent veel voor de stad: er zal een hoop moeten veranderen. Verandering biedt ook weer kansen. Hoe kunnen we straks weer in één ruimte bewegen, tot we weer dichter bij elkaar mogen zijn? Wat gaat er nog meer veranderen? En vooral: wat zijn de kansen voor de Genereuze Stad Zwolle in de 1,5 meter economie vanuit ruimtelijk perspectief? Club Cele wil met verschillende disciplines kennis delen en aan de slag gaan met deze uitdaging. Daarvoor hebben we jou nodig!

In het vorige digitale Stadscafé van 14 april gingen we met stadsgenoten in gesprek over de openbare ruimte in tijden van corona. In deze tijd van sociale distantiëring waar we minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, wil je juist niet in een drukke straat, park of plein zijn waar we veel mensen tegelijkertijd tegenkomen. We vroegen ons daarom af: is De Genereuze Stad Zwolle ook een stad waar zijn met weinig of geen mensen kunnen zijn? We hebben allemaal behoefte aan (meer) fysiek contact. De 1,5 meter economie is de nieuwe werkelijkheid voor in ieder geval de komende tijd. Is er dan wel plek voor iedereen?

Vanuit verschillende perspectieven gaan we kijken wat de kansen zijn voor de Genereuze Stad Zwolle in de 1,5 economie. We kijken vanuit de kansen: hoe kunnen we deze situatie omkeren en elkaar (vanuit wellicht een onverwachte invalshoek) inspireren tot oplossingen? Het handelingsperspectief dat je van Club Cele bent gewend, dus.

Verschillende partijen zijn digitaal aanwezig, zoals Mettina Veenstra van het Lectoraat Smart Cities Saxion, Arjan Broekman van Grandcafé Het Wijnhuis, Rob Zuidema van Zwolse theaters, Maartje van der Berg van Blossom
Architecture, Aukje Grouwstra van ZwolleFonds en vele anderen. Vervolgens gaan we in kleine werkgroepen de denkkracht van de digitaal aanwezigen inzetten om in deze tussentijd een aantal dingen te bedenken die voor Zwolle kunnen werken. Samen maken we onze Genereuze Stad Zwolle!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button