Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum moet wat goedmaken tegen Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Buitenpost, een ploeg die het moeilijk heeft in de Hoofdklasse B maar voor de Zwollenaren vaak een knap lastige tegenstander was. Berkum heeft daarbij heel wat goed te maken voor het thuispubliek, na de 1-4 zeperd van deze week in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser DOS Kampen. “Alle redenen voor ons om zaterdag vol voor revanche te gaan, want in de beker hebben we een grote kans laten liggen,” weet Berkum-trainer Arno Hoekstra.

“Tegen lager geklasseerde ploegen hebben we vaak mindere resultaten geboekt. Het wordt tijd dat we die ban nu eens gaan doorbreken, zeker voor eigen publiek.”

Steken laten vallen

Buitenpost bungelt al maanden onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse B, maar is zeker nog niet kansloos want de concurrentie laat ook met grote regelmaat forse steken vallen. De Friezen pakten enkele weken geleden belangrijke punten door directe concurrent DETO te verslaan, maar daarna volgden verliespartijen tegen ACV en Volendam. Afgelopen zaterdag pakte Buitenpost weer een strohalm door met 1-0 te winnen van SDC Putten, dat daarmee nog wat verder in de ellende werd gedrukt. In die wedstrijd kreeg Buitenpost veel kansen, maar alleen Joran Olijve wist er daar vlak voor rust één van te verzilveren. ”Dik verdiend,” oordeelde Buitenpost-trainer Jasper Bouma na afloop. “Vanaf minuut één hebben wij Putten op de huid gezeten.”

Kostbare punten

Middenmoter Berkum moet het, ook door een steeds voller stromende ziekenboeg, al weken zonder winst doen maar in de laatste competitieduels pakte de ploeg van coach Hoekstra toch kostbare punten door remises tegen ‘hoogvliegers’ Swift en ACV. In dat laatste duel was ACV vóór rust dominant maar de Zwollenaren hielden de schade beperkt tot 1-0. In de tweede helft stond er een heel ander Berkum en de gelijkmaker uit een penalty van captain Marc van der Meulen was dan ook verdiend.

Afgelopen dinsdag leed Berkum echter pijnlijk gezichtsverlies door in eigen huis met 1-4 onderuit te gaan tegen een dodelijk effectief counterend DOS Kampen. De Zwollenaren slaagden er niet in de DOS-defensie te ontmantelen en gaven zelf de goals veel te gemakkelijk weg. Buitenpost deed het deze week in het bekertoernooi heel wat beter door met 0-4 te winnen bij eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen, waarbij Rolf Dijk de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Laatste kwartier

Berkum won eerder dit seizoen met veel moeite met 0-1 bij Buitenpost, een zege die pas in het laatste kwartier tot stand kwam. De Zwollenaren weten dus maar al te goed dat de Friezen taaie tegenstanders zijn, die tot de laatste minuut voor hun kansen gaan en de laatste weken bovendien vertrouwen hebben getankt. De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.