Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

De flessenactie van Tobias is vanavond op het Jeugdjournaal

Zwolle – Anderhalf jaar geleden overleed Tobias uit Zwolle aan hersenstamkanker. Hij liet een boodschap achter: nooit mag er meer een kind overlijden aan die ziekte, om dat te bereiken maakte hij een plan. 1 miljoen euro inzamelen voor onderzoek naar de ziekte. Zijn vrienden en zusje willen dat nu waarmaken. Vanavond zijn ze te zien op het NOS Jeugdjournaal op NPO3 om 19.00 uur

Hersenstamkanker is een zeldzame ziekte. Ieder jaar wordt het bij 10 kinderen in Nederland ontdekt. Het is ook een ongeneeslijke ziekte: omdat de tumor in de hersenstam zit, kan die niet worden weggehaald. En dat moet anders: er moet een behandeling komen die hersenstamkanker helemaal kan genezen, zodat niemand er meer dood aan kan gaan.
Dat is de droom van Tobias. Zijn vrienden proberen dat nu waar te maken. Tobias had al een plan voor ze gemaakt: flessen inzamelen en het Jeugdjournaal bellen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button