Nieuws uit ZwolleVoorpagina

De Duyvenkamp wint de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017

Zwolle – Donderdag 9 maart heeft Basisschool De Duyvenkamp de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017 gewonnen. Marlieke Nijboer en Luuk Mulder hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder openbare ruimte.

De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive en ‘Wie is de mol?’. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Duyvenkamp de andere basisscholen.

Verkeersregels en -inzicht

De strijd begon met de voorrondes waaraan dertig Zwolse scholen deelnamen. Tien scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. Leerlingen van De Duyvenkamp bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben.

Verkeerseducatie

Zwolle is in 2014 uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, juist ook omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen.

”Kinderen nemen vanaf hun achtste levensjaar al alleen deel aan het verkeer zonder de verkeersregels goed te kennen. Door middel van deze quiz proberen we kinderen de regels in het verkeer te leren om zo ongelukken te voorkomen”, zegt Heleen Munneke, één van de organisatoren van de verkeersquiz.

Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners
De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

 

 

Het mooiste spandoek, gemaakt door O.b.s. de Octopus
Het mooiste spandoek, gemaakt door O.b.s. de Octopus
Filip van As deelt medailles uit
Filip van As deelt medailles uit
Klaas van Kruistum neemt een selfie met de kinderen
Klaas van Kruistum neemt een selfie met de kinderen

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button