Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Gehavend PEC Zwolle gaat hard onderuit in Den Haag

Onze verslaggever Evert Jan Pasman sprak na afloop van de wedstrijd met trainer John van ’t Schip en aanvoerder Bram van Polen.

Zwolle – PEC Zwolle gaat de winterstop in met een wedstrijd om snel te vergeten. ADO Den Haag is met 4-0 veel te sterk voor de gehavende formatie van trainer John van ‘t Schip. ,,Dit was een flinke nederlaag, maar dat had zijn redenen. We moeten hier geen drama van maken”, vindt trainer Van ’t Schip.

Naast de geschorsten Dirk Marcellis en Youness Mokhtar ontbraken ook Ryan Thomas (bevalling van zijn vrouw) en Mustafa Saymak (geblesseerd geraakt in de warming-up). Door alle afwezigen debuteerde Sander van Looy centraal achterin en stond Mark Bruintjes na anderhalf jaar weer eens in de basis. Zwolle begon nog wel aardig met een poging van Kingsley Ehizibue, maar daarna was ADO heer en meester. Diederik Boer redde in het eerste kwart van de wedstrijd op inzetten van Sheraldo Becker, Bjorn Johnsen en Erik Falkenburg. Uit een hoekschop kopte Falkenburg na 23 minuten de 1-0 tegen de touwen. Daarna had Zwolle nog wel wat kansjes op de 1-1. Wouter Marinus zag zijn poging gekeerd worden, terwijl Terell Ondaan oog in oog met Zwinkels stond na een lange bal van Van Looy. Doelman Zwinkels was op tijd uit zijn doel om de gelijkmaker te voorkomen. Vlak voor rust besliste Johnsen het duel met een kopbal uit een vrije trap (2-0).

Met Stef Nijland in de ploeg voor Erik Israelsson probeerde Zwolle er nog een wedstrijd van te maken in de tweede helft. Het leverde wat gevaar op van Younes Namli, maar Zwinkels kon de pogingen keren. Vlak daarna breidden Falkenburg en Johnsen de score uit tot 4-0. Voor trainer Van ‘t Schip het sein om jongelingen Shaquille Woudstra en Rogier Benschop speeltijd te geven. Voor eerstgenoemde eindigde de invalbeurt in een drama, hij moest al na vijf minuten geblesseerd afhaken. Benschop maakte zijn debuut, wat een klein lichtpuntje was ondanks het verlies. ,,We moeten terugkijken op wat we hebben neergezet in de eerste seizoenshelft. Nu moeten we zorgen dat iedereen weer fit wordt voor de tweede seizoenshelft”, vertelde Van ’t Schip.

Na de winterstop komt PEC Zwolle op zaterdag 20 januari weer in actie voor de competitie. Om 19.45 uur wacht in het MAC3PARK stadion NAC Breda.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 4-0 (2-0)

Toeschouwers: 11.107
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Van Polen, Dekker, Nijland (PEC Zwolle)

Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Beugelsdijk, Bakker, Meijers, Gorter, (86. B. Kuipers) El Khayati (88. Van Kins), Immers, Falkenburg (83. Duplan), Becker, Johnsen

PEC Zwolle: Boer, Ehizbibue, Van Looy, Van Polen, Bruintjes (72. Woudstra), Dekker, Bakker, Marinus (72. Benschop), Namli, Ondaan, Israelsson (46. Nijland)