BouwNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

‘De Barmhartige Samaritaan’ duikt op in Stadshagen

Zwolle – Het kunstwerk ‘De Barmhartige Samaritaan’ hield maandagavond de gemoederen bezig op social media. Het reliëf werd door een voorbijganger ontdekt op een afsloten terrein aan de Frankhuisweg in Stadshagen.

Het kunstwerk werd twee jaar geleden uit de gevel van de voormalige zusterflat van ziekenhuis De Weezenlanden getakeld. De ‘operatie’, om het reliëf heel uit de muur te krijgen, vergde vele maanden van voorbereidingen. Nadat eerder al de stenen rondom het reliëf waren verwijderd, kon een kraan op 20 juli 2017 de Samaritaan naar de grond tillen. Het reliëf werd geplaatst in een ijzeren framewerk. De Samaritaan werd vervolgens afgevoerd naar een opslag van de gemeente Zwolle.

In 2019 zou het worden teruggeplaatst in de gevel van een nieuw appartementencomplex. Het complex staat op dezelfde plek als de oude zusterflat aan de Luttenbergstraat. Het moet daarmee dan ook een mooie verwijzing naar het ziekenhuisverleden worden van deze locatie.

Bouwvakkers verwijderen stenen rondom het reliëf
De voormalige zusterflat aan de Luttenbergstraat.
Het afgesloten terrein aan de Frankhuisweg.
Het reliëf op het terrein aan de Frankhuisweg.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button