Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

De 2500 kwetsbare huishoudens in Zwolle krijgen hulp bij verduurzaming

Zwolle – Professionals en vrijwilligers in het sociaal domein krijgen door educatie een verhoogd inzicht in tekenen van energiearmoede en de mogelijkheden die er zijn om dit te verlichten. De mensen in de energiewereld krijgen meer begrip voor de belevingswereld van deze kwetsbare inkomensgroep. Dat blijkt uit een nota die de wethouders Spaans, Van Willigen en De Jong sturen naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het is één van de maatregelen die worden genomen om kwetsbare huishoudens te helpen met de verduurzaming van hun woningen. Andere maatregelen zijn: de energie-klussers worden versterkt, de energiecoaches worden versterkt, er komt maatwerk per woning, de netwerken binnen het sociaal domein en het werkveld energie-transitie worden verbonden, en waar mogelijk wordt gekozen voor isolatie.

Rijksgelden

De budgetten voor deze maatregelen worden verstrekt door de rijksoverheid. De gemeente ziet erop toe dat het geld gaat naar de doelgroep, en niet naar het proces.

TNO heeft landelijk in beeld gebracht hoeveel huishoudens er in Zwolle zijn met een laag besteedbaar inkomen en hoge energielasten als gevolg van gestegen energieprijzen. Voor Zwolle is dat 4,82% van de huishoudens, dus ongeveer 2500 huishoudens.

Gerelateerde artikelen

Back to top button