Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

David Bowie Express vertrekt morgen vanaf station Zwolle

Zwolle – Morgen om 11.47 vertrekt vanaf station Zwolle de David Bowie express. Een normale trein met een speciale Virtual Bowie Coupé. De express is onderdeel van expositie over David Bowie in het Groninger Museum.

Virtuele coupé

De hele maand januari is station Zwolle het startpunt van de expositie. Morgen, op de verjaardag van Bowie én de dag dat zijn nieuwe album uitkomt, vertrekt de trein voor de eerste keer. In de Virtual Bowie Coupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. Ze krijgen hiervoor een speciale virtual Bowie-brillen uitgereikt.

Foto: NS - Virtual Bowie Coupé
Foto: NS – Virtual Bowie Coupé

Geen reservering, plaats voor 36 mensen

De speciale coupé is vanaf buiten makkelijk herkenbaar voor de reizigers. Zodra de trein aankomt, komt de bemanning van de coupé naar buiten met de speciale Virtual Bowie Coupé borden. Reizigers die het interessant vinden kunnen dan daar instappen. Er is plaats voor telkens 36 reizigers in de 2e klas coupé. ‘Je kunt niet reserveren vooraf, wie het eerst komt wie het eerst maalt’, aldus woordvoerder Erik Kroeze van de NS. ‘De Coupé is gratis toegankelijk voor reizigers met een vervoersbewijs van Zwolle naar Groningen’. Nadat de virtuele film is getoond wordt gevraagd of de reizigers plaats willen maken voor een nieuwe groep.  De coupé is naast de film zelf ook helemaal in David Bowie sfeer aangekleed.

Hele maand januari

Het Groninger Museum verwacht dagelijks 2000 bezoekers op de expositie over David Bowie, waarvan naar schatting de helft met de trein komt. Met de Virtual Bowie Coupé wil NS de voorpret voor een dagje Groningen in de trein laten beginnen. De Virtual Bowie Coupé rijdt na 8 januari nog op de zaterdagen en zondagen; 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari. Deze vertrekt telkens om 11.47 uur vanaf station Zwolle.

Foto: NS - Virtual Bowie Coupé
Foto: NS – Virtual Bowie Coupé

Artistieke en muzikale leven Bowie

Voor de Virtual Bowie Coupé creëerden virtual reality-artiesten een treinreis die je door meerdere landschappen laat reizen; een combinatie van droom en werkelijkheid waarin perioden uit het artistieke en muzikale leven van Bowie te herkennen zijn. De reis is geïnspireerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die tijdens de expositie David Bowie is in het Groninger Museum te zien zijn.

Bezoekers van het Groninger Museum worden aangeraden tickets voor de expositie David Bowie is te reserveren .

Kaarten Groninger Museum
Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren