Nieuws uit ZwolleSport

Damesteam Beach Soccer Zwolle is Nederlands Kampioen

Zwolle – Na een spannende finale, die eindigde met een uitslag van 5-6, mag het Zwolse team Lenovo Beach Soccer zich Nederlands kampioen noemen. Zaterdag en zondag vonden op het strand van Scheveningen de finales plaats van de beach soccer eredivisie.

De Zwolse dames eindigden dit jaar bij de beste vier teams van Nederland in de competitie, en mochten daarom deelnemen aan het finaleweekend. Na een 4-5 overwinning op Libertas plaatsten ze zich zondag voor de finale, waar de Zwollenaren het opnamen tegen BS Alkmaar.

Het team, dat wordt geleid door Gert Oosterbroek en Jos von Oerthel, beleeft een succesvolle start. Het is namelijk het eerste jaar dat het meedoet in deze vorm. Het team beschikt echter over een groot aantal ervaren speelsters, die onder andere afkomstig zijn HTC, de Zwolse club die ook meedoet in de beach soccer-eredivisie.

In zowel de halve finale als de finale kwamen de Zwolse voetbalsters eerst op achterstand, maar in beide wedstrijden wisten de dames in de derde periode een achterstand om te buigen in een voorsprong.

Met deze titel op zak hebben de Zwolse dames van Beach Soccer Zwolle zich gekwalificeerd voor de Women’s Euro Winners Cup, waarmee er volgend jaar een internationaal avontuur wacht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button