HandbalSport

Dames SV Zwolle winnen thuis van Ha-STU

Zwolle – Zaterdagavond 5 maart stond voor de dames van SV Zwolle de wedstrijd tegen Ha-STU 1 op het programma. Voorafgaande aan de deze wedstrijd deelden beide teams de derde plaats, waardoor er veel op het spel stond.

De dames van SV Zwolle begonnen door wintersport, pijntjes en ziekte gehavend aan de wedstrijd. Ondanks deze tegenslagen begonnen de dames sterk en kwamen door een mooi doelpunt van Nienke Reumer op een 1-0 voorsprong. De dames van Ha-STU maakten 1-1. Vervolgens wisten de dames van SV Zwolle door mooie, snelle aanvallen uit te lopen naar een 9-3 voorsprong. Wat er daarna gebeurde in de koppies van de SV Zwolle dames is niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk wilden ze het graag spannend houden voor het publiek en lieten ze de dames van Ha-STU terug komen tot 10-9. De 16 jarige Renee Lutolo Ndombaxi was het hier niet mee eens en gebruikte haar snelheid om, met drie mooie doelpunten op rij, de ruststand op 14-10 te zetten.

In de rust werden er allerlei afspraken gemaakt, waardoor de dames van Zwolle hun eigen spel weer probeerden op te pakken. Renee Lutolo Ndombaxi begon de tweede helft, waar ze de eerste mee geëindigd was, namelijk scoren uit een break-out, goed aangegooid door Taylor Onderberg. Het begin van de tweede helft bleef de voorsprong de hele tijd hangen op een doelpunt of vier, totdat de dames van Zwolle weer bedachten dat een beetje spanning in de wedstrijd wel leuk was voor het publiek en lieten Ha-STU weer terugkomen tot 21-20. Daarna leken de SV Zwolle dames er genoeg van te hebben en ging de knop om. Er volgden een aantal nodige doelpunten van Marissa Hersevoort, Renee Lutolo Ndombaxi en de gezusters van der Giessen, waardoor er uitgelopen werd naar een 26-22 overwinning.

Conclusie: Slechte wedstrijden moet ook gewonnen worden, maar de derde plaats is een feit!

De volgende wedstrijd van de SV Zwolle dames is zaterdag 12 maart om 19:30 uur in en tegen Haarle.