EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Daling WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord zet stevig door

Zwolle – In de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord zette de daling van het aantal WW-uitkeringen in april flink door. In april neemt veel bedrijvigheid toe, bijvoorbeeld in de horeca, bouw en landbouw. Bijna één op de drie mensen die vanuit de WW-uitkering aan het werk gaan, gaat aan de slag als uitzendkracht.

Ruim een derde minder WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe

Eind april 2022 verstrekte UWV 5.207 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,1% (-279 uitkeringen). Dit is bijna gelijk aan de landelijke afname van 5,0%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 35,4%, oftewel 2.852 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,4%).

Twentse WW-uitkeringen dalen met ruim een derde in jaar tijd

Eind april 2022 verstrekte UWV 5.967 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,4% (-340 uitkeringen). Dit is iets meer dan de landelijke afname van 5,0%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 34,2%, oftewel 3.102 uitkeringen. Deze afname is iets kleiner dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,4%).

Afgelopen jaar bijna een derde minder WW-uitkeringen in Regio Zwolle

Eind april 2022 verstrekte UWV 4.780 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,6% (-285 uitkeringen). Dit is iets meer dan de landelijke afname van 5,0%.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 32,5%, oftewel 2.302 uitkeringen. Deze afname is iets kleiner dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,4%).

Uitzendwerk belangrijk voor werkhervatting vanuit WW

Uitzendwerk is een belangrijke manier om vanuit de WW-uitkering weer aan het werk te gaan. Van de mensen in Overijssel en Gelderland Noord die in het eerste halfjaar van 2021 vanuit de WW het werk hervatten, vond 32% werk als uitzendkracht. Uitzendkrachten komen overigens ook relatief vaker in de WW terecht dan werknemers die direct in dienst zijn bij een werkgever. Dit hangt samen met de grotere kans op herhalingswerkloosheid bij uitzendkrachten. Dat komt mede doordat uitzendkrachten vaak worden ingezet voor bijvoorbeeld seizoenswerk of om zieke werknemers te vervangen.

De publicatie Uitzendwerk en werkhervatting als uitzendkracht geeft op landelijk niveau meer informatie over uitzendwerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button