Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Daishawn Redan op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Daishawn Redan (20) toegevoegd aan de selectie. De Amsterdammer die bij het Duitse Hertha BSC onder contract staat, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Bundesliga-club.

De aanvaller genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax maar vertrok al op 16-jarige leeftijd naar Londen om voor verscheidene jeugdelftallen van Chelsea uit te komen. In 2019 volgde een transfer naar Hertha BSC waarvoor hij zijn debuut in de Bundesliga maakte. Vervolgens kwam de speler, tevens international van Jong Oranje, in het door corona stopgezette seizoen korte tijd op huurbasis uit voor FC Groningen om in het seizoen daarna weer minuten te maken in de Bundesliga. Nu volgt dus de overstap naar PEC Zwolle.

Daishawn Redan: ,,Voor mij is dit de ideale match. Ik wil spelen op het hoogste niveau en dat kan hier bij PEC Zwolle. Daarnaast geeft de club echt het gevoel mij heel graag te willen hebben. Het is daarbij fijn dat ik de trainer ken, ook al geeft dat natuurlijk geen garanties. Ik realiseer me goed dat ik hard aan de bak zal moeten om mijn plek in de basis te veroveren en daar ga ik vanaf morgen meteen mee beginnen.”

,,Daishawn is een speler die we hier in Zwolle al geruime tijd wilden aantrekken. Op de huidige transfermarkt duurt het soms langer voordat de gewenste opties beschikbaar komen. Het is mooi dat het nu op de laatste dag van de transferwindow alsnog gelukt is” reageert technisch manager Mike Willems op de komst van Redan. Als aanvaller heeft Daishawn alle kenmerken die wij zoeken. Ook Art kent Daishawn uit zijn tijd bij de KNVB en was meteen lyrisch toen ik hem als optie noemde. Op jonge leeftijd ging hij naar het buitenland en ondanks dat Daishawn voor velen misschien van de radar af was, hebben wij hem als club altijd gevolgd. In Engeland maar ook bij Hertha heeft hij enorme stappen gezet. Ik ben blij dat Daishawn nu bij ons een volgende stap gaat zetten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button