Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Dag van de Mantelzorg ook op Deltion gevierd

Zwolle – Vrijdagochtend 15 november organiseerde het Deltion College speciaal voor mantelzorgers een leuke ochtend met verschillende workshops en een hightea. Dit deden zij voor de Maand van de Mantelzorg, een initiatief van ZwolleDoet! 10 november was landelijk de dag van de Mantelzorg, maar in Zwolle zetten we de hele maand november in het teken van mantelzorgers door verschillende activiteiten te organiseren. Wethouder Klaas Sloots van sociale zaken was bij de opening aanwezig.

Foto © Matthijs van Os

 

Dag van de Mantelzorg bij Deltion

De studenten van het Deltion College verzorgden workshops op het gebied van Vitaliteit, Beauty, Body & Care, Mode & Kleur en Woninginrichting & Design. Steunpunt Mantelzorg is ook aanwezig om informatie te geven over cursussen en trainingen, ondersteuning en vervangende zorg mogelijkheden. Een prachtige samenwerking in de stad!

Quotes van Lidy te Wierike:

“Ja ik vind het geweldig, de manier waarop de organisatie naar voren komt dat is prachtig en het een waardering voor wat je doet voor de mens, en dan doe je dat natuurlijk niet omdat je iets wilt krijgen maar het is dat je eventjes in de witte word gelegd. Letterlijk, vandaag zijn m’n handen gedaan nou het was heerlijk De meisjes hebben het met volle aandacht gedaan en het voelt heerlijk, lekker zacht weer.”

“Ja dat is heel fijn, dat geeft een stukje waardering en dat voel je ook echt van binnen. Het is gewoon heel prettig want je bent altijd inderdaad bezig voor een ander en dat is heel mooi om te doen. En dat ik doe het met liefde en nu is het omgekeerd en dat is een hele aparte ervaring eigenlijk, maar wel heel fijn dus dat is heel mooi dat dat er is.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button