112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Daders vernielingen Westenholte opgepakt

Zwolle – “Geweldig nieuws,” schreef wijkagent Alrik van den Berg vanochtend op zijn twitteraccount, “de daders van de vernielingen Westenholte Zwolle hebben zich gemeld en zijn verhoord.”

In de ochtend van zondag 2 september ontdekten buurtbewoners in Westenholte tot hun grote schrik dat er ondermeer een hakenkruis op de stoep was gespoten. Ook was een motorkap van een geparkeerde auto vernield en ondergespoten met een Jodenster.

De politie is toen direct begonnen met een onderzoek en kreeg de beschikking over camerabeelden waarop de daders te zien waren. De politie gaf de daders de kans zichzelf te melden omdat men anders de beelden openbaar zou maken. Eind september meldde een 20-jarige Zwollenaar zich op het politiebureau als één van de daders.

Vervolgens kozen ook de andere drie jongemannen, in de leeftijd tussen 20 en 22 jaar, eieren voor hun geld door zich te melden bij de politie. “Ze hebben alle vier bekend. De schade zal op hun verhaald gaan worden,” zegt Van den Berg. “De officier van justitie zal gaan bepalen of de jongens zich voor de rechter moeten gaan verantwoorden”.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button