112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Daders babbeltruc Zwolle voor de rechter

Zwolle / Arnhem – De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem gevangenisstraffen van 6 jaar en van 5 jaar en 10 maanden geëist tegen twee mannen van 51 en 41 jaar oud. De mannen zouden in meerdere plaatsen in het land op slinkse wijze bejaarde mensen van geld en sieraden hebben beroofd.

Zwolle

In Zwolle hebben de verdachten een 86-jarige bejaarde vrouw bestolen van geld en sieraden. Twee mannen, deden zich op 18 juni vorig jaar, voor als agenten.

De mannen belden rond 15.15 uur aan bij de woning van de vrouw aan de Molenweg in Zwolle en legitimeerden zich als politiemedewerkers. De vrouw liet de mannen binnen die vertelden dat ze haar wilden waarschuwen voor inbrekers. Ze verzochten haar om haar geld en sieraden te halen. Voordat de vrouw er erg in had, gingen de mannen er met het geld en de sieraden vandoor.

Buit van 100 euro tot 120.000 euro

Deze werkwijze werd toegepast in verschillende andere plaatsen in Nederland. De buit varieerde van 100 euro tot 120.000 euro. In totaal werd voor ruim twee ton aan contant geld weggenomen. Daarnaast werden sieraden buit gemaakt.

De officier van justitie noemde de slachtoffers een makkelijke prooi  door hun fysieke gesteldheid. ‘Daarbij komt dat alle feiten werden gepleegd in de woning van de aangevers. Hierdoor is het gevoel van veiligheid, dat iedereen in zijn woning behoort te hebben, ernstig aangetast.”

Uitgebreide strafblad

Bij de strafeis is rekening gehouden met het uitgebreide strafblad van met name de 51-jarige man uit Renkum.

Alles afwegende vindt de officier van justitie voor de 51-jarige man een gevangenisstraf van 6 jaar op zijn plaats. De 41 –jarige man (zonder bekende woon- of verblijfplaats) hoorde een gevangenisstraf van 5 jaar en 10 maanden tegen zich eisen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button