Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 Zwolle wil duidelijkheid over registratie bezoekers binnenstad

Zwolle – D66 wil duidelijkheid over het registeren van bezoekers van de Zwolse binnenstad. De partij is van mening dat bezoekers in vrijheid moeten kunnen winkelen in het centrum van de stad. Het vaststellen van drukte en looppatronen moet volgens D66 op een verantwoordelijke manier gebeuren.

Onlangs oordeelde de Autoriteit Persoonsgegevens dat het in Enschede mis ging, het gevolg was een forse boete. Omdat Zwolle gebruik maakte van hetzelfde bedrijf dat in Enschede bezoekers registreerde, wil D66 Zwolle van het college zekerheid krijgen dat mensen hier niet op een ongeoorloofde manier zijn gevolgd.

Volgens de partij kan het volgen van bezoekersstromen in een druk centrum waardevolle informatie opleveren. Deze informatie kan gebruikt worden om de Zwolse binnenstad veilig en gastvrij te houden. D66-raadslid David Hof wil dan wel dat het op een verantwoorde manier gebeurt: “De privacy van onze inwoners en bezoekers van de stad is ons veel waard. Het mag niet zo zijn dat je in Zwolle komt winkelen en een computer via het wifi signaal op je telefoon precies bijhoudt waar je allemaal naartoe gaat.”, aldus Hof.

In Enschede gebeurde dat wel. Een klacht van een inwoner bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) leidde uiteindelijk tot een boete van 600.000 euro voor de gemeente Enschede. Hof: “Zwolle maakte in het verleden gebruik van de diensten van hetzelfde bedrijf dat in Enschede de registratie deed. We willen daarom van het college zekerheid dat het hier op een andere, wel geoorloofde manier is gegaan.” Namens D66 gaat Hof schriftelijke vragen aan de verantwoordelijke wethouder stellen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button