Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66: Zwolle moet snel knoop doorhakken over IJsselhallen

Zwolle – ‘Het college moet haast maken met de plannen rond de eventuele verplaatsing van de IJsselhallen in Zwolle’. Dat vindt de fractie van D66 Zwolle. ‘Het huurcontract tussen de gemeente en exploitant Libema loopt in 2023 af en dat betekent dat Zwolle ruim voor die tijd moet weten wat het wil met de evenementenhallen.’

Het college zou na de zomer van dit jaar al met een verkenning komen, zo laat de partij weten. Maar ondanks de naderende deadline heeft de raad nog niet van gedachten kunnen wisselen met het college over de toekomstplannen voor de locatie. Om hier vaart achter te zetten dient de partij vrijdag een motie in bij de behandeling van de begroting.

 

Als het aan Sonja Paauw van D66 Zwolle ligt, legt het college in het eerste kwartaal van 2020 een aantal scenario’s over de toekomst van de IJsselhallen op tafel. Volgens de fractievoorzitter van D66 is het zaak om niet langer te wachten, omdat het meerdere jaren duurt om eventueel nieuwe hallen te bouwen. “We weten dat er partijen zijn die graag woningbouw willen op de huidige locatie van de IJsselhallen aan de Veemarkt. Maar wat er vervolgens met de evenementenhal moet gebeuren, dat weten we niet. Terwijl het sneller 2023 is dan je denkt. Hoelang wil het college nog wachten?”

Om er voor te zorgen dat er op tijd een besluit kan worden genomen over de toekomst van de IJsselhallen dient D66 Zwolle vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling een motie in die het college opdraagt om haast te maken met de planvorming rond de evenementenhallen. De SP dient deze motie mede in. Zo wil D66 dat er in het eerste kwartaal van 2020 een aantal opties over potentiële alternatieve locaties voor de IJsselhallen komt. Daarmee kan de raad vervolgens het debat voeren en bepalen of Zwolle een grote evenementenlocatie nodig heeft en zo ja, op welke plek die dan moet komen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button