Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 wil gezamenlijke aanpak passend onderwijs hoogbegaafde kinderen

Zwolle – Maandag 5 november vindt er op initiatief van D66 Zwolle een informatieavond plaats over onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. De ChristenUnie is de partij geweest die het thema hoogbegaafdheid op de politieke agenda heeft gezet. D66 sloot al snel aan. Omdat D66 vindt dat elk kind goed onderwijs zou moeten krijgen, dus ook de hoogbegaafde kinderen.

Omdat in de gemeente Zwolle nog steeds niet elk kind passend onderwijs krijgt: sommige kinderen zitten thuis, hebben een vrijstelling of krijgen wel onderwijs, maar niet het onderwijs dat het beste bij hun talenten past, blijft D66 hier aan werken. Wij zien dat het in Zwolle nog beter georganiseerd kan worden en dat de gemeente en de schoolbesturen of samenwerkingsverbanden onderling nog beter kunnen samenwerken. Ook financieel. Het aantal hoogbegaafde kinderen in Zwolle is relatief klein en de partij ziet dan ook kansen om voor deze doelgroep een verregaande samenwerking te starten. “Het is zonde de schoolbesturen elk voor zich kennis en voorzieningen te laten organiseren. Niet alleen omdat publiek geld doelmatig besteed moet worden en we versnippering willen tegengaan, maar vooral om alle Zwolse kinderen goed passend onderwijs te geven,” aldus Sonja Paauw van D66.

Op verzoek van de gemeenteraad is er het afgelopen jaar gekeken naar hoe het onderwijs voor hoogbegaafden verbeterd zou kunnen worden. Dat is gedaan door middel van een veldraadpleging. Het slotdocument van de veldraadpleging doet 3 aanbevelingen:

1. Verbeter de kennis op scholen
2. Zorg voor passend aanbod
3. Verbeter de samenwerking

Wat D66 betreft vormen de conclusies van de veldraadpleging een uitgelezen kans om samen te werken en dit is dan ook van de aanbevelingen. De vraag is nu: gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren en zo ja hoe? De partij hoopt vanavond het antwoord op deze vraag helder te krijgen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button